Min önskan är att genom målningarna och teckningarna förmedla en känsla av frid och glädje, och i dessa tider tröst, även på djupare nivåer. Därför är motiv som är inspirerade av naturen tacksamma.

Jag har alltid gillat att skapa med händerna. Som barn tecknade och målade jag gärna och ofta. I min ungdom på 80-talet var det mest med textila material - stickning, virkning, sömnad och broderi - som intresserade mig mycket.

Under mitt vuxna liv har jag arbetat inom ekonomi och IT. Som mjukvaruutvecklare har jag också kunnat använda min kreativitet till viss del. Däremot var det inte förrän 2017 som jag började unna mig att satsa på akrylmåleri och teckning genom utbildning i dessa tekniker.

Mitt fokus nu är att måla landskap. Under senare tid har jag utgått från de miljöer jag har mitt ursprung i och association till, ofta inspirerade utifrån egna foton. Med min mamma från Gotland och min pappa från Dalarna, har det blivit ganska mycket som jag hämtat därifrån. Dessutom från de städer och platser jag bott på och vistats i. Man får även ett skrivet ord som en extra dimension med sig på vägen.

UTBILDNINGAR

ArtistLab, konstnären Peter Sköld, sommarhalvåren 2017-2019.

Mathias Kärnlund, helgkurs 2020.

Malmfältens folkhögskola, fortsättningskurs i akrylmåleri och teckning 2021.

KONSTUTSTÄLLNINGAR

Galleri Grip 2022 (tillsammans med en annan konstnär på hösten samt senare samutställning på galleriets julsalong)

Galleri Upsala 2022 (separat)

Galleri Bellman 2019 (separat)